Skip to main content

Sandra Kohnen-Kleon

Psycholoog, Life & Business Coach

about Color filterAnderen zeggen over mij dat ik een daadkrachtige vrouw ben die open, dynamisch, vrolijk en georganiseerd in het leven staat. Ik zie mezelf als een persoon die heel snel in contact treed met andere mensen. Ik luister graag en ben in staat flexibel en creatief coachingstrajecten vorm te geven. Naast ratio speelt mijn buikgevoel bij beslissingen een belangrijke rol. Ik ben zeker een optimist en levensgenieter. Reizen, windsurfen en yoga zijn belangrijke bronnen van inspiratie en balans voor mij. Als coach zie ik mezelf als een soort berggids, ik ben begeleider, ik help het doel te definiëren en de weg te vinden, ik ondersteun in moeilijke routesegmenten, ik ken het terrein en afkortingen, ik pas mij aan u tempo aan en ga mee naar de top.

Mijn aanpak

Theoretisch beslaat mijn aanpak als coach verschillende disciplines; aan de basis staan de Persoonsgerichte Gesprekstherapie volgens Rogers en de Oplossingsgerichte Therapie. Daarnaast beïnvloedt ook de Systemische Therapie, Cognitieve Gedragstherapie en Neuro-Linguïstisch Programmeren mijn werk als coach. Zo'n integratieve aanpak van verschillende therapeutische interventies maakt het mogelijk een op het individu aangepast coachingsproces vorm te geven. U staat hierin steeds in het middelpunt en ik bied u begeleiding in het vinden van uw eigen weg, uw eigen potentieel en oplossingen – dat is mijn manier van aanpak.

Kort CV

Als geboren Oostenrijkse (in 1980) studeerde ik Psychologie aan de Universiteit van Wenen (2001-2005) en aan de Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule (RWTH) te Aken (2005-2007). Sinds 2005 woon ik in Nederland. Mijn interculturele achtergrond stelt mij in staat om tweetalig te functioneren.


Als gediplomeerd Arbeids-, Bedrijfs- en Organisatiepsycholoog werkte ik na mijn afstuderen vijf jaar aan de RWTH Aachen op de onderzoeksafdeling ten behoeve van arbeidsrehabilitatie. Op deze afdeling hield ik me intensief bezig met toegepast onderzoek van de terugkeer naar werk na ziekteverzuim en professionele heroriëntering. Mijn interesse in het thema “coaching” werd aangewakkerd door een project in 2012 waarin revalidatie adviseurs begeleiding boden aan mensen die de behoefte voelden zich professioneel te heroriënteren. 

Tijdens mijn wetenschapelijke werkzaamheden op de RWTH Aachen, deed ik ook veel praktische ervaring in het bedrijfsleven op en nam ik managementtaken voor mijn rekening in ons Nederlands familiebedrijf. Sinds 2012 leid ik met mijn man gepassioneerd dit kleine bedrijf. Naast leidinggeven behoort strategieontwikkeling, marketing en inkoop tot mijn taken. Daarnaast volgde ik de intensieve eenjarige training als coach aan het Instituut voor Toegepaste Psychologie Keulen (IFAP / Prof. Dr. Manuel Tusch). Sinds 2014 begeleid ik mensen die met professionele en persoonlijke uitdagingen te maken hebben - individueel, doel- en oplossingsgericht.

Vaardigheden & Competenties

  • Studie Psychologie: met de focus op Arbeids-, Bedrijfs- en Organisatiepsychologie
  • Praktische en interdisciplinaire intensieve training tot coach (1 jaar)
  • Expertise: arbeidsreïntegratie en carrière verandering, stress, burn-out, diagnose, evaluatie
  • Een aantal jaren ervaring in het onderwijs en opleidingen
  • Coaching Talen: Duits en Nederlands

Specialisatie

  • Return to work -  Gezond weer aan het werk
  • My Way - Professionele (her) oriëntatie
  • No Stress! - Gezond omgaan met stress

Publicaties

Klik hier voor mijn publicaties.